Alufelni áruház: Tel: 061-347-0293  E-mail: info@taylorgumi.hu   1194 Budapest Méta u. 13

idopontfoglalas

Nyitva tartás

Taylor Gumi-, és Klímaszervíz Kft

1194 Budapest Méta u. 13.

Tel: 061-347-0293  

Mobil:

06 /30-495-8923

E-mail: info@taylorgumi.hu

Nyitva tartás:

H-P.:8-20h Szo.:8-14h

Szezonos nyitva tartás (tavaszi és őszi átállás):

H-V minden nap.:8-20h

taylorgumi banner

motorgumi banner

Klímatöltés

 
klimatoltes.jpg

Klímatöltés

7900.-

Klíma rátöltés

6000.-

Antibakteriális kezelés

3900.-

UV festés

1500.-

 

Klímatöltés - Klímaszerviz

Mielőtt megkezdjük a klímatöltést fontos megtudni, hogy miért nem működik normálisan az autó klímabezendezése. Amennyiben a klímaberendezés által előállított levegő nem elég hideg,  nagyon valószínű, hogy a rendszerből valamennyi gáz elillantaz idő múlásával. Ez esetben gázrátöltéssel a gyári értékre állítjuk vissza a hûtõgáz mennyiségét. Amennyiben a rendszer semmilyen mértékben nem hût, akkor valószínû, hogy egyáltalán nincs gáz a rendszerben.

A rendszer vizsgálata nitrogénes nyomáspróbával kezdõdik, melynek segítségével megállapítható, hogy a rendszer valahol engedi-e a gázt, ez nagyobb rés esetében hallható is, kisebb szivárgásnál a nyomás csökkenésével állapítható meg a gázveszteség.

Az egészen lassú gázszivárgás megállapítására jelzőfestéket alkalmazunk, mely festéket a gázzal együtt juttatunk a rendszerbe. A festék segítségével egy-két nap múlva pontosan megállapítható a szivárgás helye. A festék speciális, csak UV fény mellett látható.
Szivárgás jelzõ spray-vel ellenõrizhetõ a tömítések megfelelõ zárása.
Amennyiben a klíma mûködik és szivárgás nem áll fenn, az elõírt gázmennyiség és olajmennyiség kerül betöltésre. A nem megfelelõ mennyiségû gáz a klímaberendezés nem megfelelõ mûködését, meghibásodását okozhatja.
A feltöltés befejeztével, a befújt levegõ hõmérsékletével ellenõrizhetõ, hogy a berendezés mûködése megfelelõ-e.

Antibakteriális kezelés, fertõtlenítés

Az autóklímát nem csak a nyári idõszakban érdemes használni. Évszaktól függetlenül idõnként be kell kapcsolni a klímát, hogy a gáz és az olaj megfelelõen körbejárhassa a rendszert.
A klímaberendezést érdemes minden tavasszal fertõtleníteni. A fertõtlenítés a baktériumok és a kellemetlen szagok megszüntetése érdekében szükséges.
A fertõtlenítés két lépcsõben történik. Elsõ lépés leállított klíma és motor mellett a szellõzõjáratok kitisztítása speciális habbal. A habot minden szellõzõjáratba egész mélyrõl indulva a szellõzõrácsig befújjuk. A hab megdagad, teljes felületén hozzátapad a szellõzõjáratok belsõ felületéhez. 15-20 perc múlva a hab összeesik és a rendszer beindítása után a gépkocsi alján, a kondenzvízzel együtt távozik.
Második lépésben egy aeroszolos módszerrel és a belsõ levegõkeringetés segítségével átforgatjuk az illatos aeroszolt a rendszeren.
Ezzel a kétlépcsõs módszerrel a klíma baktériumoktól és kellemetlen szagoktól mentes.

 

A fent leírt mûveleteket, korszerû, biztonságos berendezésekkel végezzük. A klímatöltést minden esetben erre felkészült szakember végzi.


Klímatöltés, autóklíma, klímaszervíz, UV festés, antibateriális kezelés, klímatölltés Budapesten

 

idopontfoglalas

Nyitva tartás

Taylor Gumi-, és Klímaszervíz Kft

1194 Budapest Méta u. 13.

Tel: 061-347-0293  

Mobil:

06 /30-495-8923

E-mail: info@taylorgumi.hu

Nyitva tartás:

H-P.:8-20h Szo.:8-14h

Szezonos nyitva tartás (tavaszi és őszi átállás):

H-V minden nap.:8-20h

Top